Aalto Marja


Lasten- ja nuortenkirjat

Juuso : puhuva papukaija. Ilias 2008

Muu tuotanto

Karjalan heilin kolumnistina 1996 alkaen,
useita puutarhajuttuja eri lehtiin

Minusta

Olen kiinnostunut erityisesti etymologiasta, siis kasvien tieteellisten nimien taustat kiinnostavat, samoin olen kiinnostunut kulttuurihistoriasta. Kasvit ja kulttuurihistoria on äärimmäisen mielenkiintoista! Lyhyiden juttujen kirjoittaminen sopii tämän hetkiseen elämänvaiheeseen, ehkäpä joskus jotain muutakin olisi aikaa kirjoittaa! Uudessa elämäntilanteessani reissaan paljon Kangasniemellä miesystäväni mökillä. Se paikka on oikea puuhamaa. Siellä ei lekotella vaan remontoidaan, marjastetaan, sienestetään, kasvimaata hoidetaan, säilötään, saunotaan jne...

Tekstiote

Juuso on pojan nimi, mutta minäpäs olenkin tyttö! Ei kai papukaijoista ole sitten niin helppo tietää, onko tyttö vai poika.
-----
Olen syntynyt Ruotsissa, mutta osaan puhua vain suomea. Ruotsia en ymmärrä ollenkaan, sillä olin niin pieni kun muutin Suomeen, että en ehtinyt oppia ruotsin kieltä. Olen nähnyt puutarhan väellä kännyköitä, niitä kiinnostuneena katsellut ja nokallakin koputellut miettien, että osaisinpa soittaa äidille tai siskoille. En vain tiedä, asuvatko hekään enää Ruotsissa. Minulla on paljon sukulaisia Australiassa, Uudessa Guineassa ja Tasmaniassa. Hekin asuvat tropiikissa, mutta ihan oikeassa tropiikissa. He puhuvat varmaankin englantia.

[Juuso : puhuva papukaija. Ilias 2008, s.1, 3]


"Kenen kenkä kapsaa
sen suu napsaa"


Syntynyt

1956 Iisalmi

Asuinpaikka

Joensuu vuodesta 1968

Perhesuhteet

Eronnut, kaksi aikuista lasta

Ura

Ylioppilas 1977
Puutarhurikoulu 1979
Ylipuutarhurina Joensuun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa, Botaniassa


Kirjailijan teokset vaara.finna.fi-tietokannassa
Kirjailija kohteena vaara.finna.fi-tietokannassa
Artikkeliviitteitä Käkönen-tietokannassa


18.04.2019