Mikkilä Ritva Tellervo


Kertomakirjallisuus

Ruusujen kasvussa. Omakustanne 2014

Runot

Sielun säpistä. Mediapinta 2018

Sisimpäni : orpo lintu. Omakustanne 2018

Tekstit kokoomateoksissa

Ikkuna : Hyvinvointia kirjoittamalla -ryhmän antologia. (Toim. Kari Tahvanainen) Ukri 2012

Muu tuotanto

Kolumneja julkaistu paikallislehdissä.

Minusta

Olen elämänmyönteinen, vaikka elämä ei ole aina kohdellut silkkihansikkain. Olen pohtiva, olen hengellinenkin ihminen. Tarkoitukseni on julkaista vielä runoteoksia ja elämäkerta jatkona Ruusujen kasvussa -kirjalle. Sielu kiinnostaa!

Tekstiote

Tilinpäätös

Kun olen kirjoittanut kokemuksistani, on tarkoitukseni ollut ymmärtää elämäni tapahtumia ja niiden taustoja. Missään nimessä kyse ei ole vanhempiin kohdistuvasta syytekirjelmästä vaan siitä, että olen halunnut selvittää oman elämäni kuvioita. Tuska, mitä olen tuntenut, on todellista.

Keskustellessani elämäni kuvasta ystävieni kanssa olen saanut kuulla, että olisi syytä antaa anteeksi vanhemmilleni, koska heidän elämänsä on ollut kovaa. Se on tosiasia. Mutta antaa anteeksi jotakin, jonka on kokenut epäoikeudenmukaisena ja oman minuutensa alistamisena, on mahdotonta. Eihän lapsi ymmärrä vanhempien käytöstä, ei sen perusteita eikä mahdollisia lieventäviä asianhaaroja. Mitä hänen tulisi antaa anteeksi ja mitä ei.

Avatessani elämäni solmukohtia kirjoittamalla olen yrittänyt eheyttää oman minäni kuvaa ja sillä hetkellä kun saavutan itseäni tyydyttävän tajunnan tason, on mahdollista, ettei mitään anteeksi pyydettävää tai annettavaa ole. Syntyy levollinen kuva elämän ristiaallokosta, jossa jokaisella on oma tiensä. On olemassa erilaisia elämän kudelankoja niin meidän vanhemmilla kuin meillä ja tulevilla polvilla. Tärkeintä on, että jossakin vaiheessa jokainen näkee oman kudelmansa tummat ja vaaleat sävyt kirpeiden väriläiskien värittämänä ainutlaatuisena kokonaisuutena.

[Ruusujen kasvussa. Omakustanne 2014, s. 74.]


"Pilven takana piilee aina aurinko."

Syntynyt

1952 Liperi

Asuinpaikka

Joensuu vuodesta 1975 alkaen

Perhesuhteet

Eronnut

Ura

Kaupallinen koulutus, Kauppaopisto
Yrittäjä, nyt myyntineuvottelijana yrityssektorilla


Kirjailijan teokset vaara.finna.fi-tietokannassa
Kirjailija kohteena vaara.finna.fi-tietokannassa
Artikkeliviitteitä Käkönen-tietokannassa


29.04.2019