Ronkainen Minna


Kertomakirjallisuus

82140 Kiihtelysvaara. Kirjokansi 2016

Tulikukon vuosi. Kirjokansi 2017

Tekstiote

Ja sen tapahtuman jälkeen Katista tuntui että he olivat lähempänä toisiaan kuin olisi uskonut olevan miehen kanssa mahdollista. Kati oli jotenkin antautunut, ja Timokin oli huomannut sen, ja oli tyytyväinen. Pari päivää sen illan jälkeen Timo oli sanonut taas, että harkihtisitko sie Kati jo miun luokse muuttamista, ja Kati oli sanonut, että en mie pysty vielä. Vaikka näin taaksepäin ajatellen, samahan se olisi ollut jo silloin lähteä, silloin oli jo selvää että tämä oli tässä ja aamen, mutta eihän sitä uskaltanut itselleen vielä suoraan myöntää. Timo oli sanonut, että ookoo, mutta tiiä Kati se, että hän aikoo siut pittää, eikä ennää vappaaksi päästä. Ei silleen sairaalloisen omistavasti, vaan ihan luonnollisena toteamuksena, ja Katista se oli tuntunut hyvälle, ja hän oli sanonut, että mitäs mie vappauvella kun on nuin mieluinen pitäjä. Hän, Kati Repo, oli saanut sellaisen sanottua, ja hän oli ollut itsekin ihan ihmeissään, että sanoinko mie nuin, ja Timoa oli naurattanut ja he olivat istuneet pitkään sylikkäin Katin keittiössä puhumatta mitään. Seuraavana päivänä Timo oli tuonut Katille uuden puisen voiveitsen, sanonut että se mikä siulla on on jo ihan entinen, tein paremman. Veitseen oli poltettu ruusukuvio molemmin puolin, ja Kati tykkäsi siitä kovasti. Sen takkii kun sie olet tollanen Karjalan tumma ruusu, Timo oli sanonut, ja lämmön levitessä sydämestä koko kehoon Kati ajatteli että hyvä tavaton miten äärettömästi hänkin osaa rakastaa, ei hän uskonut tällaisen olevan edes mahdollista.

Seuraavalla viikolla oli kohdattava totuus. Kuukautiset olivat niin paljon myöhässä, että oli enää turha selitellä mitään parhain päin. Timon Italianmatkan aattona oltiin rakasteltu ilman ehkäisyä, ihan surutta. Kalenteri hittoon. Ei siihen voinut luottaa. Maailma oli täynnä varmojen päivien vauvoja.

Kati nojasi keittiön työtasoon ja myönsi, että oli tehtävä jotain. Hoidettava homma ennen työvuoron alkua.

Yliopiston apteekki Joensuun Koskikadulla avautui aamuseitsemältä, ja Kati oli ensimmäinen asiakas. Voinko auttaa -kysymykseen hän kuuli vastaavansa: raskaustesti.

[82140 Kiihtelysvaara. Kirjokansi 2017, s. 161]


Syntynyt

1974 Vieremä

Asuinpaikka

Joensuu

Ura

Ylioppilas 1994
BA (Hons) European Studies 1998
MA International Studies 2000
Dipl. taideterapeutti 2011
Sosionomi AMK (varhaiskasvatus) 2016

Puolustusvoimat 2001-2014 (josta 2012-2014 opintovapaalla)
Freelancerina taideterapiaa, rentoutusohjausta ja kursseja vuodesta 2012
Lastentarhanopettajan sijaisuuksia


Kirjailijan teokset vaara.finna.fi-tietokannassa
Kirjailija kohteena vaara.finna.fi-tietokannassa
Artikkeliviitteitä Käkönen-tietokannassa


13.05.2019